معرفی کتابخانه معرفی کتابخانه

معرفی کتابخانه مرکزی:

کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد به عنوان پایگاه عرضه اطلاعات پزشکی در سال ۱۳۶۵همزمان با تاسیس دانشگاه فعالیت خود را آغاز نمود و در سال 1392 با افتتاح ساختمان جدید به عنوان کتابخانه مرکزی در فضایی بالغ بر 3886 متر مربع به ارائه خدمات می پردازد و کلیه امور ذیل شامل:

•   تهیه و گردآوری منابع اطلاعاتی

•   سازماندهی و آماده سازی منابع

•   و اشاعه دانش را بر عهده دارد.

اکنون کتابخانه دارای مجموعه ای غنی شامل:

۱.       کتاب : 62156نسخه (فارسی و لاتین) با 24000عنوان.

۲.       محصولات الکترونیکی اشتراکی( ژورنالها، کتب، تصاویر، و ....) : ۶۱۰۹عنوان.

۳.       کتب الکترونیکی: 32344عنوان.

۴.       طرحهای تحقیقاتی و پایان نامه : 978عنوان.

۶.       CDهای آموزشی : ۲۱۳۰حلقه.

می باشد. کتابخانه در راستای اهداف و خدمات خود دارای بخشهایی در ۴طبقه ی مجزا، از جمله:

طبقه ۱ : -مخزن بسته (راکد).
طبقه همکف:سایت رایانه و اطلاع رسانی و مطالعه نشریات خواهران، سایت رایانه و اطلاع رسانی و مطالعه نشریات برادران، واحدفناوری اطلاعات ، مدیریت اجرایی کتابخانه ها، بخش مشاوره اطلاعاتی، مدیریت اطلاع رسانی پزشکی و منابع علمی ، سالن کنفرانس حکیم جرجانی
طبقه اول:بخش مخزن و گردش کتاب، پایان نامه ها، سالن های مطالعه خواهران و برادران.
طبقه دوم:بخش دیداری و شنیداری و تولید محتوا، بخش خدمات فنی، بخش آماده سازی، اداره خدمات اطلاع رسانی ، واحد توانمندسازی و کارگاه های کتابخانه مرکزی ، سالن آموزش منابع الکترونیک (با ظرفیت 26 سیستم، مجهز به نرم افزارهای کاربردی و سیستم صوتی و ویدئو پروژکتور)، تالار محققان دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پزشکی برادران، تالار محققان دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پزشکی خواهران.

می باشد که در ساعات کاری خود (همه روزه به غیر از ایام تعطیل از ساعت ۳۰ : ۷الی 19:30) آماده خدمت به مراجعین است.

سیستم نرم افزاری کتابخانه " Digilib 3,3,4,5از محصولات شرکت پارس آذرخش " و رده بندی منابع بر اساس" NLM & LC " است.

مخزن کتاب بصورت قفسه باز است و مراجعه کننده می تواند از طریق سیستم جستجو و راهنمایی کتابدارن به صورت مستقیم به منابع دسترسی داشته باشد

شماره شابکا کتابخانه مرکزی: IR-201380001

شماره شابکا کتابخانه بیمارستان بهلول: IR-201380006

با امید به اینکه در آینده ای نزدیک ، این کتابخانه بتواند خدمات بیشتر و شایسته تری را ارائه نماید.

جامعه استفاده کنندگان از کتابخانه تخصصی دانشگاه شامل:

دانشجویان، اعضای هیات علمی، کادر و پرسنل دانشگاه از درمانی تا آموزشی، پژوهشی و اداری راشامل می شود ضمن اینکه کتابخانه دانشگاه این افتخار را دارد کلیه کاربران داوطلب و میهمان از هر قشر و گروه را حتی المقدور سرویس دهی کند.

چشم انداز:
کتابخانه مرکزی دانشگاه علوم پزشکی گناباد تلاش می کند همسو با چشم انداز و برنامه راهبردی دانشگاهی باشد، که خود را در آینده ای ۱۰ساله، به عنوان دانشگاهی پیشرو در شرق و سطح کشور معرفی می نماید که یکی از مجهزترین و معتبرترین کتابخانه های دانشگاهی در عرصه دانشگاههای علوم پزشکی کشور مبتنی بر دیدگاههای وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی باشد.
هدف:
هدف اصلی کتابخانه مرکزی، کمک به ارتقاء سطح کیفی آموزش و پژوهش در دانشگاه از طریق تامین منابع اطلاعاتی چاپی والکترونیکی لازم و کافی و فراهم نمودن محیطی مناسب جهت استفاده از این منابع در راستای آموزش و پژوهش در کوتاهترین زمان و مفیدترین شرایط ممکن است.
بنابراین وظایف زیر برای مرکز اطلاع رسانی و کتابخانه مرکزی در نظر گرفته شده است:
تهیه و گردآوری مواد کتابخانه ای از طریق نیازسنجی اطلاعاتی جامعه کتابخانه اعم از منابع چاپی، غیرچاپی و الکترونیکی و ارائه خدمات دسترس پذیری منابع و اطلاعات علمی مورد نیاز پژوهشگران دانشگاه جهت پشتیبانی از اهداف آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و کمک به ارتقاء سطح کیفی آموزش و پژوهش در دانشگاه.
مدیریت جلسات" کمیته تامین منابع علمی دانشگاه" در خصوص سیاستگذاری و هدفمند بودن تهیه منابع چاپی و الکترونیک
انجام خدمات فنی ( فهرستنویسی، سازماندهی و نمایه سازی) کلیه منابع کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی گناباد
مدیریت و نظارت بر نرم افزار جامع کتابخانه ای تحت شبکه دانشگاه
راهنمایی و آموزش مراجعان در بازیابی و استفاده از منابع اطلاعاتی (خاصه بانک های اطلاعاتی تحت وب) و ارائه خدمات اطلاع رسانی و مرجع به کلیه مراجعان
ارائه خدمات عضویت، امانت و تسویه حساب اعضا
برگزاری مستمر کلاسها و کارگاههای آموزشی سواد اطلاعاتی برای اعضای هیات علمی و دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاه
ارائه خدمات مشاوره در زمینه اطلاع یابی و استاندارد سازی کتابخانه های دانشگاه
تهیه محتوا و روزآمد سازی وب سایت کتابخانه مرکزی
بکارگیری شیوه های نوین کتابداری و اطلاع رسانی و تکنولوژی های پیشرفته اطلاعاتی در جهت استفاده بهینه از نیروی انسانی، منابع و امکانات به منظور اشاعه سریعتر اطلاعات، افزایش دسترسی به آن و عرضه فعالانه خدمات
تدوین خط مشی و آیین نامه های لازم در ارتباط با خدمات و فعالیتهای کتابخانه و تهیه برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت.
گردآوری و تجزیه و تحلیل آمار فعالیتهای کتابخانه و ارائه گزارشهای لازم
تهیه راهنما و بروشورهایی به منظور آگاه کردن اساتید و دانشجویان از منابع و خدمات کتابخانه
آموزش مداوم کارکنان کتابخانه جهت بروز شدن و استفاده از دانش مدرن کتابداری و اطلاع رسانیپزشکی
برقراری ارتباط با سایر مراکز اطلاع رسانی و اجرای امانت بین کتابخانه ای در سطح کشور در جهت رفع کمبود منابع